Home Nieuws Turkse Majoor komt om bij aanval terroristische PKK

Turkse Majoor komt om bij aanval terroristische PKK

De Gendarme bevelhebber in de stad Malazgirt in de oostelijke provincie Muş, Majoor Aslan Kulaksız, die ernstig gewond raakte bij een gewapende aanval uitgevoerd door de terroristische groepering PKK, terwijl hij met zijn familie in de auto zat, overleed op maandagavond in het ziekenhuis.

Advertentie

De aanslag op de generaal-majoor vond plaats toen hij met zijn vrouw en dochter in een privéauto zaten. Kulaksız raakte zwaargewond en werd onmiddelijk overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed aan zijn verwondingen. De dochter van Kulaksız raakte gewond bij de aanval en zijn vrouw bleef ongedeerd.

Veiligheidstroepen zijn een grootschalige operatie gestart om de terroristen die Kulaksız en zijn gezin aanvielen te arresteren. De Turkse politie heeft tien verdachten aangehouden, waarvan vier verdachten vermoedelijk in de auto zaten van waaruit de schoten op de majoor werden afgevuurd.

De 83 jarige moeder en 85 jarige vader van de Majoor werden niet geïnformeerd over de dood van hun zoon op maandagavond vanwege hun hoge leeftijd. Zij werden dinsdagmorgen op de hoogte gebracht van het heengaan van hun zoon.

Na de recente terroristische aanslagen door de PKK waarbij meerdere agenten en soldaten het leven lieten, hebben Turkse veiligheidstroepen zo’n 1.050 verdachten aangehouden in 34 Turkse provincies sinds de start van de anti-terreur operaties. De meeste opgepakte verdachten hebben banden met ISIS, PKK en het extreemlinkse DHKP-C.

Opvallend daarbij is de Tweet die vanaf het anti-AKP Twitteraccount Fuat Avni de wereld in werd gestuurd op 23 juli jongstleden. In de Tweet staat: “De bende die de Turkse Strijdkrachten (TSK) in hun eigen belang willen vormgeven zullen een van de bevelhebbers als doelwit uitkiezen”.