Home Nieuws Turkse Freedom Flotilla II gaat naar Gaza, Turkse strijdkrachten gaan mee

Turkse Freedom Flotilla II gaat naar Gaza, Turkse strijdkrachten gaan mee

De Turkse humanitaire hulporganisatie (IHH) organiseert momenteel een “Freedom Flotilla II”, die humanitaire hulp zullen vervoeren naar de belegerde Gazastrook, IHH voorzitter Bulent Yildirim heeft dit donderdag gezegd.

Advertentie

In verklaringen aan de Golf Online, zei Yildrim dat zijn organisatie is begonnen met juridische procedures en het papierwerk dat nodig is om een ​​vergunning voor de reis te verkrijgen. Zodra een definitieve vergunning wordt afgegeven, zal de IHH, samen met andere internationale organisaties onmiddellijk beginnen met het opzetten van de konvooi.

De voorzitter van IHH, een belangrijke organisator van de Gaza Freedom Flotilla 1 zei dat de Turkse strijdkrachten de schepen zullen vergezellen om het te beschermen tegen een mogelijke aanval, erop wijzend dat zijn organisatie van de Turkse overheid eist dat ze haar burgers bescherming zal bieden.

Maze Keheil, de voorzitter van de Europese Campagne voor het opheffen van de belegering van Gaza, bevestigde het voornemen van zijn campagne om deel te nemen aan de nieuwe vloot, net als in 2010.

Foto: Mavi Marmara (Freedom Flotilla I) – Free Gaza Movement OntheWay

Bron: https://www.middleeastmonitor.com/news/europe/13059-turkey-to-send-another-freedom-flotilla-to-gaza 

Vorig artikelAdvocaten v/d duivel
Volgend artikelVN-gezant constateert misdaden tegen moslims in Myanmar