Home Economie “Turkse fabrikant haalt grootste opdracht ter wereld binnen”

“Turkse fabrikant haalt grootste opdracht ter wereld binnen”

Bestuursvoorzitter van de Turkse laarzenfabrikant Yakupoğlu Leather Industry (Yakupoğlu Deri Sanayi) Vedat Yakupoğlu, verklaarde dat de fabrikant s’werelds grootste aanbesteding is gegund. Het zou gaan om een bestelling van militaire laarzen ter waarde van $100.000.000,-. Dat meldt TRT-Türk.

Advertentie

De voorzitter van YDS Yakupoğlu Inc. zei dat het gaat om een nieuwe generatie van militaire laarzen die gebruikt zal worden door het Russische leger en dat de fabrikant alles zelf gaat produceren.

De laarzen moeten bestand zijn tegen het koude klimaat van Rusland en soldaten moet helpen beschermen tegen weersomstandigheden van -40c. Yakupoğlu vervolgde, “Deze laarzen zijn koudebestendig, het is een nieuwe versie waterdichte en tegelijkertijd ademende laarzen. Ongeveer 100 miljoen dollar is hiermee gemoeid en het is in deze industrie de grootste aanbesteding in de wereld”.

Yakupoğlu zei ook dat Azerbeidzjan 125.000 paar laarzen heeft besteld en dat het bijbehorende contract reeds is getekend. De fabrikant exporteert niet alleen naar Rusland en Azerbeidzjan. Men krijgt ook geregeld orders uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Belgie, Nederland, Luksemburg en Denemarken, maar ook naar Oost-Europese landen en naar de Arabische Golfstaten.