Home Nieuws Turkse ex-premier Binali Yildirim verhindert zelfmoordpoging

Turkse ex-premier Binali Yildirim verhindert zelfmoordpoging

De laatste minister president van Turkije, ex-premier Binali Yildirim, heeft een man van de 15-juli-martelaren brug gehaald die zichzelf van het leven wilde beroven.

Het voorval vond zaterdagavond plaats toen het konvooi van Yildirim op weg was naar een bruiloft. Onderweg van Tuzla naar de Europese zijde van Istanbul stuitte het konvooi op een man die van de reling van de brug wilde afspringen, een afstand van 65 meter van het wegdek naar de zee onder hem.

Yildirim maande het konvooi tot stoppen en haalde de man persoonlijk van de brug, gaf hem water te drinken en sprak hem bemoedigende woorden toe. Yildirim nam de man mee in zijn auto op weg naar de bruiloftslocatie en sprak daar enige tijd met hem: “Haal zoiets niet nog een keer in je hoofd. Niets kan een reden zijn om je leven te beëindigen. Iedereen kan in een depressie geraken. Wat men op zo’n moment moet doen, is een toevlucht zoeken in Allah en geduldig zijn. Aan het einde van iedere duisternis is er licht, aan het einde van iedere benauwing is er opluchting. We moeten onze hoop in Allah nooit opgeven. Dankzij Allah zijn we elkaar tegengekomen en hebben we het probleem opgelost. Vanaf nu zal alles veel mooier worden, maak je niet druk.”