Home Nieuws Turkse burgemeester in top 10 van de wereld

Turkse burgemeester in top 10 van de wereld

De burgemeester van de westelijke Turkse provincie Izmir, Aziz Kocaoğlu, is opgenomen in de top 10 van beste burgemeesters ter wereld 2014. De lijst werd samengesteld door de internationale denktank “City Mayors Foundation”.

Advertentie

Kocaoğlu werd 10e in de Top 10 van “Mayors of the World 2014”. De verkiezing wordt sinds 2004 georganiseerd door de “City Mayors Foundation”.

“Burgemeester Kocaoğlu leidde opeenvolgende stadsbesturen die veel van Izmirs schulden heeft weggewerkt en een hoge kredietwaardigheidsrating toegekend heeft gekregen van internationale ratingbureaus”, verklaarde de organisatie.

“Burgemeester Kocaoğlu heeft prioriteit gegeven aan structurele oplossingen voor infrastructurele problemen en goedkopere tijdelijke alternatieven afgewezen”.

Kocaoğlu is lid van de belangrijkste oppositiepartij van Turkije, de Republikeinse Volkspartij (CHP). De City Mayors Foundation verklaarde ook dat İzmir nu één van de beste infrastructuren voor afvalwaterzuivering in Turkije heeft en gestaag bouwt aan een modern metronetwerk.

Naheed Nenshi, de burgemeester van Calgary, Canada, voerde de lijst aan. Daniël Termont, burgemeester van Gent, België, werd tweede en Tri Rismaharini, de burgemeester van Surabaya, Indonesië, werd derde.