Home Opinie Turkse basketballer overleden in Amerika

Turkse basketballer overleden in Amerika

Turkse basketballer overleden in Amerika
‘Turkse basketballer overleden in Amerika’, kopten Turkse kranten enkele dagen terug. Het gaat om de Afro-Amerikaanse basketballer Michael Wright die in 2010, op zijn dertigste, het Turkse staatsburgerschap aannam. Hij koos voor de naam Ali Karadeniz. Ali Karadeniz speelde voor Besiktas, Turk Telekom, Trabzonspor en Mersinspor. De kranten schrijven: “Het gaat mogelijk om een moordzaak. De oorzaak is vooralsnog niet bekend. Moge zijn ziel rusten in vrede. Ali Karadeniz (Michael Wright) was 35 jaar oud.”

Opvallend is dat alle Turkse kranten – van links naar rechts -, min of meer dezelfde titel voor dit bericht gebruikten, namelijk: ‘Ali karadeniz is dood aangetroffen in zijn  auto’, ‘Is de Turkse basketballer vermoord’,’ Ali karadeniz dood aangetroffen’,’Turkse basketballer dood aangetroffen’.

Het moge duidelijk zijn: Ali Karadeniz is één van ONS!

Ali Akdeniz2

Ondertussen in Nederland…

Donderdagavond zag ik een filmpje op de Facebookpagina van de politieke beweging Denk van groep Kuzu/Ozturk. De microfoonhouder (Rutger Castricum van Powned) hamert er stevig op los dat Ozturk van Turkse komaf is, terwijl Kamerlid Ozturk, de nummer twee van Denk, volhoudt dat hij een Nederlandse parlementariër uit Roermond is.

Ozturk1

 

 
Waardeer je ons vrijwilligerswerk? Steun ons dan met een kleine donatie en blijf deze website in de lucht houden. 
Storten kan op rekeningnummer NL66INGB0006182388ten name van Stichting DutchTurks