Home Economie Turkse aannemers gaan mogelijk voor €220 miljard bouwen in Saoedi-Arabië

Turkse aannemers gaan mogelijk voor €220 miljard bouwen in Saoedi-Arabië

Er komen details naar buiten over een aanbod van Saoedi-Arabië aan Turkije voor het bouwen van 300 miljoen vierkante meter woonruimte. Vrij vertaald betekent dit voor de Turkse bouwsector een aanbesteding van € 220 miljard.

Advertentie

De Saoedi-Arabische minister van Onroerende Zaken heeft zijn aandacht gericht op Turkije voor haar binnenlandse behoefte aan woningen en heeft twee maanden geleden TOKI en Emlak Konut, de grootste bouwers van Turkije, bezocht. Volgens berichten zou de Saudische koning Salman subsidies verstrekken aan Saudische burgers om aan de normen van sociale woningbouw te voldoen. Volgens het plan zouden Saudische burgers financiële steun ontvangen over een periode van 20 jaar van €100 tot  €150,- per maand.

Emlak Konut directeur Murat Kurum hield een bijeenkomst met de Saudiërs tijdens het bezoek van president Recep Tayyip Erdoğan aan het land op 29 december. “Onze eerste bijeenkomst was een jaar geleden. Ze zochten ons twee maanden geleden ook op. Binnen de komende vijf jaar, plannen de Saudiërs 1.5 tot 2 miljoen woningen te bouwen. Om die reden zijn ze op zoek naar aannemers van over de hele wereld. We hebben ons business model en onze werkwijze uitgelegd aan de autoriteiten,” aldus Kurum.