Home Nieuws Turks ziekenhuis stelt artsen en apparatuur ter beschikking aan OLVG Amsterdam in...

Turks ziekenhuis stelt artsen en apparatuur ter beschikking aan OLVG Amsterdam in strijd tegen coronavirus

Het Turkse ziekenhuis Acibadem stelt per direct al haar personeel, middelen en voorraden beschikbaar aan het OLVG ziekenhuis in Amsterdam in verband met de uitbraak van het coronavirus. Dat maakt Koray Yürük, algemeen directeur van Acibadem International Medical Center, bekend via LinkedIN.

Advertentie

Acibadem bestaat uit 39 ziekenhuizen en klinieken verspreid over Turkije, Bulgarije, Macedonië en sinds 2017 ook in Nederland. Volgens de algemeen directeur van het ziekenhuis is Acibadem tot het besluit gekomen na de dramatische ontwikkelingen met betrekking tot de oplopende aantallen besmettingen met het COVID-19 virus in Noord-Brabant te hebben gevolgd.

Dit heeft het management van Acibadem doen besluiten al haar artsen, medewerkers, apparatuur, middelen en de kliniek met 4 OK’s, 13 patiëntenkamers en 14 verkoeverbedden per direct ter beschikking te stellen aan het OLVG ziekenhuis in Amsterdam,” aldus topman Koray Yürük.

Volgens Yürük zijn een aantal artsen bereid om te worden bijgeschoold om diensten mee te kunnen draaien in het OLVG. Ook het apparatuur van Acibadem wordt verplaatst naar het OLVG, inclusief alle voorraden mondkapjes, maskers, jassen en dergelijke. “Zo leveren ook wij onze bijdrage. We zijn er voor u en voor elkaar!“, aldus Yürük.