Home Nieuws Turks persbureau AA slaat cyberaanval uit Amerika af

Turks persbureau AA slaat cyberaanval uit Amerika af

Het Turkse staatspersbureau Anadolu Ajansi (AA) heeft op donderdagavond een reeks cyberaanvallen afgeslagen. Dat meldt het persbureau op haar website.

AA is het grootste persbureau van Turkije en speelde een belangrijke rol in de informatievoorziening tegen de coupplegers op de avond van 15 juli en in de nacht van 16 juli 2016 in Turkije.

Advertentie

Het persbureau verklaart dat de website van AA op donderdagavond werd aangevallen op het moment dat er belangrijke verklaringen naar buiten werden gebracht en dat de cyberaanvallen voor een groot deel uit de Verenigde Staten afkomstig waren.

Het doel van de aanval is om de webservices ernstig te vertragen of buiten werking te stellen. De aanvallen zijn afgeslagen door eerder genomen beveiligingsmaatregelen. De beveiliging van de website is in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Het is niet de eerste keer dat AA wordt aangevallen.

Ook diverse Turks-Nederlandse nieuwsmedia websites, zowel Turks- als Nederlandstalige, hadden op dat moment te kampen met bereikbaarheidsproblemen.

AA / DutchTurks.