Home Economie Turks-Nederlandse ondernemer wil honderden nieuwe banen creëren met halal-concept HBC

Turks-Nederlandse ondernemer wil honderden nieuwe banen creëren met halal-concept HBC

Hij opent vrijdag alweer het derde filiaal van zijn succesvolle Halal-concept. De 39-jarige Turks-Nederlandse ondernemer Erkan Duran heeft met zijn Halal Burgers & Chicken (HBC) grootse plannen voor de Nederlandse markt.

Erkan Duran, voorheen mede-eigenaar van een andere fastfoodketen, besloot in 2016 zijn eigen concept van Halal Burgers & Chicken op de markt te brengen, een alternatief op Kentucky Fried Chicken, wat ook de meest vrome moslims zouden kunnen eten.

Advertentie

Waren het eerste de steden Utrecht en Amsterdam, dit keer opent Duran zijn Halal Burgers & Chicken in Den Haag. Duran is een ondernemer in hart en nieren en zat, voordat hij aan het opzetten van zijn halalketen begon, in de taxibranche. Hij weet wat hard werken is en wil ook graag een bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. “Ik wil in de komende jaren honderden nieuwe banen creëren in Nederland, maar ook daarbuiten, in Duitsland of België waar we ook plannen voor klaar hebben liggen”.

“Turkse Nederlanders hebben de laatste jaren een slecht imago, mede door geopolitieke ontwikkelingen, een eenzijdige weergave in de media en door zondebokpolitiek. Dit vind ik jammer, omdat het grootste deel van de Turkse Nederlanders een bijdrage leveren aan het mooier maken van dit land en zoals wij voor ogen hebben, banen creëren en mensen kansen geven om zich te ontplooien”, aldus Duran.

“Halal Burgers & Chicken is een goed voorbeeld van integratie van verschillende culturen in dit land. Halal voedsel in een krokant jasje van westerse fastfood. Het hoeft natuurlijk niet altijd snel snel snel. Onze zaken moeten ook een plek worden waar culturen elkaar ontmoeten en waar mensen met verschillende achtergronden en kwaliteiten hun boterham verdienen en zich professioneel ontwikkelen.”

Duran opent het filiaal van HBC aan de stationsweg in Den Haag, vrijdag om 11.00 uur. Ondernemers die willen meedenken in het uitbouwen van de fastfoodketen zijn bij de Turks-Nederlandse ondernemer aan het juiste adres. “Veel problemen in de samenleving zijn geworteld in sociaal-economische factoren. Wanneer jij als ondernemer mensen kansen geeft, biedt je ook perspectief op iets beters dan ze al hebben. Daarmee draag jij een steentje bij aan een betere samenleving. Dat is mijn ideaal,” aldus Duran.