Home Nieuws Turks-Nederlandse held (51) overlijdt bij reddingspoging te water geraakte automobilist (75)

Turks-Nederlandse held (51) overlijdt bij reddingspoging te water geraakte automobilist (75)

Collega’s van de overleden Salih Ugur Papadogan roepen vandaag op om een eerbetoon te organiseren voor de 51-jarige verkeersregelaar uit Rotterdam. Papadogan bedacht zich maandag geen moment toen hij zag hoe een auto met daarin een passagier te water geraakte en sprong in de ijskoude Hollandse IJssel om een 75-jarige vrouw te redden.

Zijn collega’s reageren geschokt op het overlijden van de onbaatzuchtige held Papadogan en organiseren een eerbetoon voor hem. Uit het hele land zijn steunbetuigingen gekomen voor de actie om een erehaag te vormen tijdens de uitvaart van Papadogan. Verkeersregelaar Loek Verhoef verklaart tegenover het AD: “Ik kende de man niet, maar waar je ook werkt, we zijn toch collega’s. Hij is in het water gesprongen om iemand te redden en heeft het vervolgens niet overleefd. Dat is vreselijk. Wij hopen iets moois te doen voor hem en zijn familie.

Salih Ugur Papadogan trok maandag zijn jas uit en sprong in het ijskoude water toen hij zag dat een witte Toyota met daarin een bejaarde vrouw per ongeluk het water inreed. Papadogan was ter plekke om het verkeer in goede banen te leiden vanwege wegwerkzaamheden. Het lichaam van de vrouw kon al snel geborgen worden, terwijl het lichaam van Papadogan na een lange zoektocht werd teruggevonden.

De 31-jarige zoon van de verkeersregelaar, Ufuk Deniz Papadogan, die in Turkije op bezoek is bij familie zegt dat het typisch iets voor zijn vader is om te doen. “Hij stond altijd klaar voor een ander en heeft ons geleerd om altijd te delen en je in te zetten voor andere mensen. Hij was een heel lieve vader. Een supervent. De liefste vader van allemaal en hij heeft altijd goed voor ons gezorgd,” aldus Ufuk Deniz tegenover het AD.

Salih Ugur Papadogan wordt begraven in de Turkse stad Kocaeli, waar hij vandaan komt.