Home Nieuws Turks-Nederlandse gezinnen ontvangen dreigbrieven met hakenkruis en ‘bloed’spetters op voordeur

Turks-Nederlandse gezinnen ontvangen dreigbrieven met hakenkruis en ‘bloed’spetters op voordeur

DELEN

Meerdere Turks-Nederlandse gezinnen in Zaandam hebben te maken gehad met dreigbrieven met daarop hakenkruizen. Ook één van de huizen is besmeurd met wat lijkt op bloed. Dat meldt de Zaanse krant de Orkaan.

Één van de gezinnen woont aan de Weer in Zaandam wanneer ze ‘s avonds laat een briefje aan de deur en iets wat lijkt op bloedspetters op de deur, op de regenpijp en op het keukenraam. Op het briefje staat een verontrustende tekst:

Kanker moslims sterf.”

De vrouw die het briefje heeft aangetroffen, Aysel, maakt haar man wakker en belt de politie. Bij aankomst van de politie merken ze op dat ook op de achterkant van de brief iets geschreven staat: “Als jullie nog 1 keer de moskee bezoeken gaan jullie eraan“. Bij nadere bestudering bleek hetgeen dat op bloed leek rode verf te zijn. Het gezin met kinderen is volgens de Zaanse krant flink geschrokken. Volgens hen wonen ze al jaren fijn in de buurt en hebben ze nooit de maken gehad met discriminatie. Een Turkse buurvrouw van Aysel zou ook een dreigbrief hebben gehad.

De politie onderzoekt de zaak waarvoor aangifte is gedaan van bedreiging.

Informatie en tips over de bedreiging kunnen gemeld worden aan de politie op 0900-8844.

Bron: De Orkaan.