Home Nieuws Turks leger graaft loopgraven tegen IS bij Syrië

Turks leger graaft loopgraven tegen IS bij Syrië

Turkse veiligheidstroepen zijn begonnen met het graven van loopgraven aan de grens van het land met Syrië, terwijl IS-strijders vluchtend voor luchtaanvallen, hun toevlucht hebben gezocht tot een energiefaciliteit vlakbij de grens met Turkije.

Advertentie

De IS-strijders ontsnapten aan luchtaanvallen van het Syrische regime en de door Amerika geleide coalitie in Aleppo en vluchtten richting de faciliteit in Syrië vlakbij de Turkse grens.

De militanten van IS die vluchtten voor de opgeschroefde aanvallen in de stad Bab bij Aleppo, hebben hun toevlucht gezocht in een aardgas-faciliteit, in de buurt van de Turkse provincie Kilis. De faciliteit wordt nu gebruikt als militaire basis en men is begonnen met het graven van loopgraven in de omgeving tegen mogelijke aanvallen op het complex.

Turkije heeft zich als direct gevolg hiervan gedwongen gevoeld om de veiligheidsmaatregelen in de regio verder op te schroeven. In aanvulling op de eerdere veiligheidsmaatregelen zijn er eenheden van het Turks leger uit Gaziantep naar Kilis gezonden om loopgraven van drie meter breed en twee tot tweeënhalve meter diep te graven om de grens te beschermen.