Home Nieuws Turks leger doodt PKK-terrorist uit Duitsland

Turks leger doodt PKK-terrorist uit Duitsland

De identiteit van de Duitser die is gedood tijdens anti-terreuroperaties van het Turks leger in het zuidoosten van Turkije in juli 2018 is vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de in 1994 geboren PKK-terrorist Jakob Riemer.

Advertentie

Naar verluidt radicaliseerde de in 1994 in Duitsland geboren Jakob Riemer tijdens zijn tienerjaren in Duitsland en voegde hij zich in 2013, op 19-jarige leeftijd, bij de gewelddadige terreurbeweging. In 2017 werd Riemer nog gebruikt door de PKK in een promotievideo van de terreurbeweging. Tien maanden later werd hij geneutraliseerd.

Riemer werd tijdens een anti-terreuroperatie op 9 juli 2018 in Hakkari Yüksekova met in totaal zes andere terroristen gedood door het Turks leger, maar het nieuws over zijn identiteit is nu pas naar buiten gebracht.

-Tekst loopt door onder de Tweets-

Het is niet ongebruikelijk dat buitenlandse agent provocateurs en schietgrage extremisten zich aansluiten bij de terreurgroep PKK of de Syrische tak YPG. In februari 2018 werd de Nederlandse radicaal Sjoerd H. gedood door een autobom. Sjoerd H. vocht voor zijn vertrek naar de terreurgroep PKK in Syrië zij aan zij met neonazi’s in Oekraïne en postte volgens een interview dat hij gaf aan het AD in juni 2017 op obscure, spirituele websites waar wordt gediscussieerd over het Derde Rijk en het ‘pure’ Europa. Tegenover de Washington Post zei hij dat Europa haar identiteit verliest aan moslims en Afrikaanse immigranten.

In 2016 nog pleegden twee door PKK/YPG getrainde terroristen terreuraanslagen in de Turkse hoofdstad Ankara, waarbij meer dan 65 doden en bijna 200 gewonden vielen. De terreurbeweging maakt zich naast zelfmoordaanslagen ook schuldig aan het inzetten van kindsoldaten, etnische zuiveringen, drugs- en mensenhandel, grootschalige fraude en afpersing in Europa en het ombrengen van politieke opponenten, ook onder de Koerdische gemeenschap, en is verantwoordelijk voor de dood van meer dan 40.000 mensen.

Nederlander die zich aansloot bij terreurbeweging PKK en eerder Oekraïnse neonazi’s hielp gedood in Syrië