Home Opinie Turks bedrijf koopt Ballast Nedam definitief op

Turks bedrijf koopt Ballast Nedam definitief op

Ballast Nedam komt definitief in handen van Renaissance, de holding geleid door de Turkse miljardair Erman Ilicak. Het Turkse bouwconcern heeft bijna 67 procent van de aandelen van Ballast Nedam in handen, genoeg om het bod gestand te doen, meldt de website cobouw.

Advertentie

Renaissance bood 0,30 euro per aandeel. Tegen de wil van sommige aandeelhouders in, wist het bestuur van Ballast Nedam de aandeelhouders ervan te overtuigen de deal met het Turkse bedrijf door te laten gaan. Eén van de beleggers, zo tekent het Financieel Dagblad op, zou voor de aandelen die hij in 2007 voor €150.000 kocht, nu slechts €3000,- terugkrijgen met deze deal. De daadwerkelijke overdracht vindt aanstaande vrijdag plaats. Ballast Nedam en Renaissance meldden vanmorgen dat 37 procent van de aandelen inmiddels is aangemeld. Renaissance bezat zelf al 29,9 procent.

Aandeelhouders die hun stukken nog niet hebben aangemeld, krijgen daar tot 30 november de tijd voor. Renaissance waarschuwt hen dat vooral te doen. Lukt het de Turken niet om 95 procent van de stukken te verwerven, dan zal de noodzakelijk kapitaalinjectie in Ballast Nedam via een aandelenemissie plaatsvinden. De waarde van het belang van de niet-verkopende aandeelhouders zal daardoor sterk dalen, zo benadrukt het bedrijf. Renaissance is van plan ruim 47 miljoen euro te pompen in Ballast Nedam.

Bron: CoBouw en Financieel Dagblad.