Home Economie Turkish Airlines verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa

Turkish Airlines verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa

Turkish Airlines is voor een zesde keer op rij verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa door Skytrax.

Skytrax, opgericht in 1989, is een adviesbureau uit het Verenigd Koninkrijk dat onderzoek doet naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden en kent de prijs voor de zesde keer op rij toe aan Turkish Airlines.

Advertentie

Op een gala ceremonie gehouden op de Farnborough Airshow in Londen, riep Skytrax de winnaars uit van de 2016 World Airline Awards. Leiders en managers van meer dan veertig luchtvaartmaatschappijen woonden het evenement bij. Skytrax CEO Edward Plaisted overhandigde de prijs aan Turkish Airlines bestuurder Ilker Ayci. Emirates werd verkozen tot de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Turkish Airlines werd ook verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Europa voor de achtste keer op rij. Daarnaast kreeg Turkish Airlines prijzen voor ” ‘s Werelds beste Business Class Airline Lounge” en ” ‘s Werelds beste Business Class lounge Dining”

De prijzen zijn gebaseerd op onderzoeken en recensies van meer dan 1 miljoen passagiers op 550 vliegvelden.

Het aantal passagiers dat vervoerd werd met Turkish Airlines is in de eerste vijf maanden van dit jaar de 25 miljoen gepasseerd, een stijging van 7.8% ten opzichte van 2015.

Het aantal toestellen in de vloot van Turkish Airlines nam toe van 277 naar 322 in dezelfde periode, terwijl de luchtvaartmaatschappij in dezelfde periode op vijftien nieuwe bestemmingen vloog. In totaal vliegt Turkish Airlines op 289 bestemmingen wereldwijd.