Home Nieuws Turkish Airlines hervat buitenlandse vluchten

Turkish Airlines hervat buitenlandse vluchten

Foto: Turkish Airlines toestel, Pixabay Atimedia

De Turkse vliegtuigmaatschappij Turkish Airlines hervat vanaf 18 juni directe vluchten van 16 steden in zes Europese landen naar 14 steden in Anatolië, Turkije. De internationale vluchten vanaf Istanbul worden vanaf 10 juni al hervat. Update 4-6-2020: de vluchten naar Nederland worden volgens Turkish Airlines vanaf 20 juni hervat.

Volgens de luchtvaartmaatschappij zal er gevlogen worden op 16 steden in Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland. Turkish Airlines heeft haar passagiersvluchten naar 127 landen per 28 maart geschrapt als maatregel om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar is vanaf 1 juni al geleidelijk begonnen met het opstarten van haar binnenlandse vluchten.

Advertentie

Routes waarvoor nu al tickets kunnen worden besteld zijn tussen Basel-Gaziantep, Hannover-Diyarbakir, Salzburg-Ordu/Giresun, Frankfurt-Elazig en Amsterdam-Kayseri. Internationale vluchten die hervat zullen worden voor passagiers zijn München, Berlijn, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Keulen, Düsseldorf en Hamburg in Duitsland; Zürich, Genève en Basel in Zwitserland; Wenen en Salzburg in Oostenrijk; Kopenhagen in Denemarken; Stockholm in Zweden en Amsterdam in Nederland.

Versoepeling maatregelen

Turkije heeft vanaf 1 juni enkele maatregelen versoepeld die genomen waren om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo is het weer toegestaan om tussen steden te reizen en mochten restaurants, cafe’s, parken en sportfaciliteiten hun deuren weer openen. Er blijven nog wel beperkingen van kracht voor bijvoorbeeld shisha-bars. Ook zullen mensen jonger dan 18 en ouder dan 65 jaar zich nog steeds aan de aan hen opgelegde beperkingen moeten houden. Het gebruik van mondmaskers en het in acht nemen van social distancing blijft ook nog verplicht op openbare plaatsen waar veel mensen samenkomen.

Winkelcentra en kapperszaken mochten hun deuren al eerder opengooien. Terwijl moskeeën met voldoende ruimte, bijvoorbeeld op eigen terrein in de buitenlucht, voor het eerst sinds de beperkingen afgelopen vrijdag gebeden konden faciliteren. Vanaf aanstaande vrijdag zal die ruimte voor moskeeën nog verder uitgebreid worden en zal er dagelijks ruimte worden geboden voor gebedsdiensten. Gelovigen moeten wel hun rituele wassing thuis uitvoeren en dienen mondmaskers en een eigen gebedskleed bij zich te hebben.

Bron: Sabah.