Home Economie Turkish Airlines dendert door, Airbus levert 300e toestel aan Turkse vloot

Turkish Airlines dendert door, Airbus levert 300e toestel aan Turkse vloot

Turkish Airlines heeft haar 300e toestel, een Airbus A330-300, toegevoegd aan haar vloot.

Advertentie

Het incorporeren van het 300e toestel in de vloot werd gevierd met een ceremonie op de internationale luchthaven Atatürk in Istanbul.

Sprekend op de ceremonie noemde Turkish Airlines bestuursvoorzitter M. Ilker Ayci Turkish Airlines één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

“Met 300 toestellen in onze vloot vandaag, zijn we ‘s werelds 13e grootste luchtvaartmaatschappij in omvang, en met 39 nieuwe toestellen die we spoedig zullen toevoegen aan onze vloot, zullen we zelfs nog prominenter aanwezig zijn met onze jonge vloot op internationaal niveau,” zei Ayci.

Airbus directeur Douglas Anderson uitte zijn dankbaarheid naar Turkish Airlines “Voor het vertrouwen dat de firma heeft in Airbus toestellen”.

“Tien jaar geleden opereerde Turkish Airlines met slechts zeven vliegtuigen met een brede romp, maar vandaag de dag zijn dat er meer dan zeventig. We zijn vereerd om een partner te zijn in hun groei en kijken ernaar uit om een deel van hun groeiende vloot te zijn in de komende jaren,” zei hij.

Na de ceremonie werd het toestel overhandigd aan Turkish Airlines.

Opgericht in 1933 met een vloot van vijf toestellen, is Turkish Airlines vandaag de dag een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 300 passagiers- en vrachtvliegtuigen die naar 284 bestemmingen wereldwijd vliegen.

Vandaag heeft de luchtvaartonderneming 159 Airbus-vliegtuigen, waaronder 53 A330 varianten.

De grootste luchtvaartmaatschappij in vlootomvang is nog altijd American Airlines Group met 1.494 toestellen, gevolgd door het Amerikaanse Delta Air Lines (1.280), United Airlines (1.264), Southwest Airlines (683), FedEx EXpress (634), de Duitse Lufthansa Group (616), het Frans-Nederlandse Air France – KLM (357). Turkish Airlines staat in vlootomvang nu nog onder het Ierse Ryanair (321) en de Braziliaans-Chileense LATAM (320).