Home Nieuws Turkije zal Amerikaanse sancties vergelden als deze niet ingetrokken worden

Turkije zal Amerikaanse sancties vergelden als deze niet ingetrokken worden

Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken heeft gereageerd op de Amerikaanse sancties die zijn opgelegd aan de Turkse minister van Binnenlandse Zaken en de Turkse minister van Justitie, omdat Turkije de Amerikaanse pastoor Brunson, die vastzit voor terreuraanklachten, niet heeft vrijgelaten. Turkije protesteert tegen de sancties en zegt dat ze wederkerig beantwoord zullen worden.

Advertentie

Woensdag kondigde het Trump-regime aan dat het de Turkse minister van binnenlandse zaken en de Turkse minister van justitie op een sanctielijst heeft gezet. Eventuele bezittingen van de twee ministers in de VS worden bevroren en het wordt Amerikanen verboden om nog langer transacties te voeren met hen.

Turkije veroordeelt de sancties scherp en zegt dat het tot doelwit verklaren van twee ministers niet te vereenzelvigen zijn met staatkundige ernst of uit te leggen zijn met wet en recht. Volgens de verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de sancties een inbreuk op het Turkse rechtssysteem en gaan ze in tegen de kern van de banden tussen de VS en Turkije. Turkije zegt dat de sancties grote schade zullen veroorzaken op de lopende inzet om problemen tussen beide landen te verhelpen. Turkije roept de VS op om terug te komen op deze foute beslissing en zegt dat het wederkerige antwoord niet lang op zich zal laten wachten als de nutteloze vijandige houding aan blijft houden.