Home Nieuws Turkije wijst ambassadeur Israël voor onbepaalde tijd uit

Turkije wijst ambassadeur Israël voor onbepaalde tijd uit

DELEN

Turkije heeft dinsdag de Israëlische ambassadeur Eitan Na’eh gevraagd om het land voor onbepaalde tijd te verlaten. De verklaring komt na de massamoord van Israëlische bezettingssoldaten op 60 ongewapende Palestijnen en provocatieve Tweets die verstuurd zijn over Palestijnse demonstranten door Na’eh. Turkije riep de Turkse ambassadeur in Israël en Amerika al terug naar Ankara, gevolgd door Zuid-Afrika, die ook haar ambassadeur terugtrok uit Israël. Ierland riep de Israëlische ambassadeur op het matje.

De zogenaamde vredige protesten zijn geprovoceerd en gemanipuleerd met een door haat gevuld en moorddadige ideologie,” schreef Na’eh, om te vervolgen met “Israel zal niet toestaan dat moorddadige rebellen haar land zullen betreden“.

Na’eh Tweette kort nadat Israëlische soldaten zo’n 60 Palestijnen vermoordde, inclusief 8 kinderen en een baby, tijdens protesten in Gaza.

Turken uiten harde kritiek op de ambassadeur:


Maar jij bent een moordenaar en kunt ieder land binnenkomen zoals jij dat wilt. Je beeldt de onderdrukten af als moordenaars en stoppen jullie moorden in de doofpot. Jullie zijn bezetters en moordenaars“.


“Kijk meneer, [de politieke partijen in Turkije] AK Partij, CHP, MHP, IYI Party, kunnen verschillen in politieke ideologie en van tijd tot tijd polariseren, maar wanneer het aankomt op het land en de onderdrukten, worden wij één en halen jullie plannen overhoop. We raden jullie aan om je te gedragen”.

Turkije heeft een nationale rouw van drie dagen afgekondigd voor de door Israël vermoordde Palestijnen, terwijl alle politieke partijen in Turkije Israël hebben veroordeeld.