Home Nieuws Turkije werkt wél mee aan pedofiliezaak Demmink

Turkije werkt wél mee aan pedofiliezaak Demmink

Na het aftreden van Teeven en Opstelten lijkt de pedofilie-beerput, de Demminkzaak, open te gaan. EénVandaag meldt er het volgende over:

Advertentie

“De Turkse regering werkt wel degelijk mee aan het strafrechtelijk onderzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie naar oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink. Dat heeft de Turkse ambassade laten weten aan EenVandaag.

Dit is in tegenspraak met wat het Openbaar Ministerie vorige maand aangaf. Het Landelijk Parket stelde in een persbericht van 12 februari 2015 dat Turkije tot nu toe nog steeds niet positief heeft gereageerd op de Nederlandse rechtshulpverzoeken in deze zaak. Het OM wekt het beeld van een weigerachtig Turkije. Demmink wordt verdacht van het misbruiken van Turkse minderjarige jongens in Turkije.

Geen sprake van gebrek medewerking Turkije
De Turkse ambassade stelt het volgende: ‘Turkije verklaart dat het meewerkt met de Nederlandse Justitie autoriteiten inzake het verzoek om hulp door de Nederlandse autoriteiten om getuigen en slachtoffers te horen over het vermeende misbruik van Turkse minderjarigen door oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink. Het proces is nog gaande en Turkije werkt mee om hen te berechten die mogelijk Turkse minderjarigen seksueel hebben misbruikt op Turkse bodem.

Er is absoluut geen sprake van gebrek aan medewerking door de Turkse autoriteiten. De verklaring van de Turken strookt niet met de opmerkingen door de Nederlandse justitie waaruit een beeld naar voren komt dat Turkije weigerachtig is om mee te werken aan het onderzoek.”