Home Nieuws Turkije walst over Rusland heen en plaatst zich voor halve finale WK

Turkije walst over Rusland heen en plaatst zich voor halve finale WK

De Turkse voetbalploeg voor geamputeerden heeft na winst op de Amerikanen en de Ieren nu ook een overtuigende winst behaald tegen Rusland. Turkije won afgelopen nacht in de kwartfinale van het WK met 5-1 van Rusland en plaatste zich voor de halve finale.

Advertentie

Hoewel de Turkse ploeg al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam door een counter van de Russen, wist Turkije zich aan het begin van de tweede helft te herstellen door een doelpunt van Baris in de 28e minuut en een poeier van Muhammed in de 31e minuut.

Turkije kwam pas echt los in de 37e minuut door een doelpunt van Seyhmus. Vlak voor het eindsignaal schoten Serkan Dereli in de 49e en Rahmi in de 55e minuut de 4-1 en 5-1 binnen. De ploeg van Ugur Ozcan speelde de Russen overtuigend van de mat.

De Turkse ploeg voor geamputeerden behoort tot de wereldtop in haar klasse. In 2017 won het team het Europees Kampioenschap nadat het Engeland wist te verslaan met 2-1. Turkije wordt aangevoerd door Gazi veteraan Osman Çakmak, die in 1997 zijn linkeronderbeen verloor door op een mijn van de terreurbeweging PKK in Sirnak te stappen. Na een jarenlange rehabilitatie opperde zijn commandant in 2008 dat hij zijn land op meerdere manieren kon dienen en zo geschiedde. Çakmak begon in dat jaar zijn voetbalcarrière voor het Turks nationaal elftal voor geamputeerden. In 2010, 2012 en 2014 wordt zijn team opeenvolgend derde op het WK. Ook dit jaar behoort Turkije weer tot de top 4 van de wereld.

Turkije speelt komende nacht de halve finale van het WK en hoopt een ticket te bemachtigen voor de finale.