Home Nieuws Turkse inlichtingendienst heeft mogelijk terreuraanval Duitsland voorkomen

Turkse inlichtingendienst heeft mogelijk terreuraanval Duitsland voorkomen

De Turkse inlichtingendienst heeft Duitsland ingelicht over een aanstaande terreurplot, waardoor twee treinstations in München werden ontruimd op oudejaarsavond.

Advertentie

De Turkse inlichtingendienst heeft informatie gedeeld met Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en België over een groep van vijf DAESH terroristen die Europa zijn binnengekomen en gelijktijdig een aanval beraamden op oudejaarsavond op gebedshuizen en uitgaansgelegenheden.

Het vijftal zou in oktober de Egeïsche zee zijn overgestoken en Europa zijn binnengekomen met valse paspoorten.

Op oudejaarsavond heeft de Duitse politie het Centraal Station van München ontruimd na een tip over een terreuraanval. Volgens de politiechef van München Hubertus Andrae zou de tip afkomstig zijn van de geheime dienst van een bevriende natie. Dat blijkt nu Turkije te zijn geweest.

Ondertussen is DAESH terrorist Aine Leslie Junio Davis, ook wel bekend als de assistent van de IS beul Jihadi John, opgepakt in Turkije na een gezamenlijke operatie van de Amerikaanse CIA, het Turkse MIT en de Britse MI6. Davis werd al langere tijd in de gaten gehouden in Raqqa, Kilis, Gaziantep en Istanbul.