Home Nieuws Turkije veroordeelt moordzuchtig Israël na bloedbad op demonstranten in Gaza

Turkije veroordeelt moordzuchtig Israël na bloedbad op demonstranten in Gaza

De Turkse regering heeft een scherpe veroordeling geuit naar de moordzuchtige houding van Israël in de Gazastrook vandaag.

Advertentie

Soldaten van het Israëlisch bezettingsleger hebben tot dusver 58 Palestijnse demonstranten vermoord en bijna 2.800 Palestijnen verwond die protesteerden tegen de illegale Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en voor het recht op terugkeer van de Palestijnen die zijn verdreven bij het uitroepen van de Israëlische Staat.

Turkije noemt de moorden die Israël pleegt “Een nieuwe moord, een nieuwe schandvlek op de bestaande schaamtemuur“, zoals de illegale Apartheidsmuur wordt genoemd.

Turkije houdt zowel Israël als de Verenigde Staten verantwoordelijk voor het bloedbad dat vandaag is aangericht in de Palestijnse gebieden en zegt dat het slechts veroordelen ervan niet voldoende is. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu moeten er stappen worden gezet. Turkije noemt het stilzwijgen van de wereld over de systematische barbaarse etnische zuiveringen waaraan Israël zich schuldig maakt, een schandvlek.

Volgens een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt Turkije de illegale Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en zegt het deze stap niet te erkennen. Turkije zegt dat deze stap, waarin de rechten van Palestijnen worden geschonden, niet bij zal dragen aan de regionale vrede, veiligheid en stabiliteit.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, zegt ook dat de gezette stappen niet in het belang zijn van Israël of de bevolking van Israël. Volgens hem voelen andere landen zich geïntimideerd door de Verenigde Staten om zich kritisch op te stellen over Israël.

Het is niet omdat ze niet geloven in de Palestijnse zaak, maar ze zwijgen omdat ze bang zijn voor de Verenigde Staten. Dit is onvergeeflijk,” aldus Cavusoglu.

Turkse oppositieleiders veroordelen de oorlogsmisdaden van de Israëlische Staat