Home Opinie Turkije, vernietig PKK voor eens en voor altijd!

Turkije, vernietig PKK voor eens en voor altijd!

Als ik om me heen kijk in Nederland kan ik er niet omheen of dit land is een vluchthaven voor aanhangers van de terreurgroep PKK. Nederlanders hoeven waarschijnlijk terecht niet bang te zijn voor deze groep extremisten, daar hun haat vooral gericht is op Turken en Turkije. Tegenwoordig zit dat in verpakkingsmateriaal van “Erdoğan-kritiek” en “rechten voor de Koerden”.

Advertentie

Het eerste argument dat aanhangers van de terreurbeweging PKK te berde brengen is dat Erdoğan ISIS zou steunen met wapens en het faciliteren van een vrije doortocht naar Syrië. Wanneer je om bewijzen vraagt, die niet afkomstig zijn van een zekere mediagroep wiens de facto hoofdkantoor in Pennsylvania zit, de Syrian Observatory for Human Rights, wat één kerel met een internetverbinding en een telefoon in een Londens appartement is of RUDAW, wiens auteur in zijn Twitterbio heeft staan dat hij uit is op de vernietiging van de Turkse hegemonie, dan krijg je nul op het rekest. Bewijzen dat Turkije IS heeft gesteund ontbreken dus, maar toch blijven de extremistische PKK aanhangers hetzelfde mantra herhalen, net zolang tot de reguliere media de retoriek oppikken. Zodra één media-outlet het oppikt, knippen en plakken ze het door en is de schade al aangericht voor er nog weerwoord geboden kan worden.

Wat mij vooral opvalt is de hypocrisie van PKK-fans en in het bijzonder de PKK-fans die betogen dat Koerden opkomen voor hun rechten? Voor welke rechten komt de PKK op? De Koerden in Turkije hebben immers niet minder rechten dan andere bevolkingsgroepen die ons thuisland rijk is, zoals de Tjerkessen, de Lazzen, de Turkmenen of de Avşaren. Geen van hen heeft meer of minder rechten dan de anderen. Niet één.

Hadden Koerden te maken met onderdrukking en achterstelling? Ja. Hadden Koerden te maken met repressie om hun eigen taal en cultuur niet te mogen beleven? Ja. Hebben de Koerden in Turkije daar nog steeds mee te maken? NEE.

Voor welke rechten komt de PKK dan op, behalve voor haar eigen bestaansrecht? Kom je op voor Koerdische rechten, als je dammen en wegen opblaast of als je arbeiders ontvoert en hun broodwinning in de fik zet? Kom je op voor de rechten van de Koerden als je de watervoorziening van een dorp afsluit of als je een verkeersongeluk meldt bij de politie en de verkeersagent die op de melding afkomt van point blank range executeert? NEE. Kom je op voor de rechten van Koerden als je bij zwangere vrouwen de baby uit de buik snijdt? NEE. Kom je op voor de rechten van Koerden als je leraren doodschiet? NEE.

Koerden en zeker de Koerden in Nederland, zouden moeten stoppen met het verheerlijken van een terreurgroep als de PKK. Als ze dat niet doen, verschillen ze in mijn ogen vrij weinig van mensen die IS steunen. Aan de Turkse regering en het Turkse leger heb ik maar één boodschap, vernietig voor eens en voor altijd de terreurgroep PKK en zorg ervoor dat iedereen in Turkije echt in vrede kan leven. Als je bloed moet vergieten om het bloedvergieten te stoppen en er is geen andere weg, het zij zo.

Ik kan alleen maar zeggen: Turkije, vernietig PKK voor eens en voor altijd!