Home Nieuws Turkije schakelt terreurkopstuk uit

Turkije schakelt terreurkopstuk uit

Turkije heeft met een gezamenlijke operatie van de Turkse inlichtingendienst MIT en de Turkse Strijdkrachten één van de meest gezochte terroristen geneutraliseerd. Het gaat om Musluh Ike, codenaam Tekoser Zagros, hoofdverantwoordelijke van de terreurbeweging PKK in het bergachtige gebied Metina in Noord-Irak.

Advertentie

Volgens het staatspersbureau Anadolu Ajansi, die beelden van de drone-operatie op het terreurkopstuk publiceerde, was Iker betrokken bij terroristische aanvallen in Semdinli en Hakkari in Turkije. De operatie werd uitgevoerd met de technologisch hoogstaande Turkse Bayraktar TB2 drone. Turkije gebruikt het woord neutraliseren voor terroristen die fysiek zijn uitgeschakeld of zich hebben overgegeven.

De terreurorganisatie PKK is in de afgelopen decennia verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden, waaronder vrouwen, kinderen en baby’s, maar ook wegwerkers en leraren, en maakt in haar slachtoffers geen onderscheid tussen Turken en Koerden. Ook Nederland beschouwt de PKK als een terreurorganisatie, evenals de rest van de EU, de VS en Turkije.

Beelden van de drone-operatie:

Desondanks wordt de terroristische organisatie PKK getolereerd en zelfs gefaciliteerd in landen zoals België, Frankrijk en Nederland, waar het een groot deel van de drugshandel en mensenhandel in handen heeft en op grote schaal Koerden afperst met een eigen illegale “belastingdienst”. In totaal wordt door de terreurgroep PKK naar schatting 2 miljard onttrokken uit de Europese economie.