Home Nieuws Turkije | Rouwende Koerdische vader: “Mijn zeven kinderen zullen vechten tegen PKK”

Turkije | Rouwende Koerdische vader: “Mijn zeven kinderen zullen vechten tegen PKK”

Mehmet Tatar, de vader van de omgekomen Bayram Tatar, die vorig jaar overleed na een aanval van de terreurgroep PKK in het zuid-oosten van Turkije, zegt dat hij nog zeven kinderen te geven heeft in de strijd tegen terreur.

Advertentie

Bayram Tatar kwam om toen er een campagne gaande was tegen de PKK in de regio en de terreurgroep het woonadres van de familie Tatar aanviel en het vuur opende op de aanwezigen. Terwijl de tijdelijke dorpsbewaker Mehmet Tatar en anderen het vuur beantwoordden werd zijn zoon geraakt door een PKK-kogel die hem later fataal werd. Een jaar na dato spreekt Mehmet Tatar met de Turkse pers en zegt dat hij de strijd niet zal opgeven.

Tatar, zelf met een Koerdische achtergrond, zegt dat de PKK Koerden niets goeds heeft gebracht en dat ook niet zal doen. Zijn familie, die uit duizenden leden bestaat, heeft te lijden onder de PKK. De Tatar-familie is een grote islamitisch-Koerdische familie uit de regio. Islamitische Koerden zijn vaak het doelwit van de Marxistisch-Leninistische terreurgroep PKK.

PKK heeft Koerden niets goeds gebracht

Mijn zoon is martelaar geworden. Eén is er heengegaan, zeven zijn er overgebleven. En alle zeven zijn klaar om hun leven te geven, zodat de Turkse vlag zal blijven wapperen. Wat voor goeds heeft de PKK de Koerden gebracht tot nu toe, dat ze hierna nog iets goed zullen brengen? Tot nu toe heb ik de PKK ons Koerden niets goeds zien brengen. Ik heb één zoon gegeven en ik ben bereid om mijn andere zeven kinderen ook te geven in deze strijd. Deze vlag zal niet neergehaald worden, dit land zal niet opgedeeld worden,” aldus de rouwende Mehmet Tatar.