Home Nieuws Turkije | Regering en Turkse oppositiepartijen buigen niet voor Amerikaanse agressie

Turkije | Regering en Turkse oppositiepartijen buigen niet voor Amerikaanse agressie

Turkse politieke partijen zijn met een gezamenlijke verklaring naar buiten getreden en hebben de sancties die de VS heeft opgelegd aan twee Turkse ministers veroordeeld in scherpe bewoordingen.

Advertentie

Vier Turkse partijen in het Turks parlement, waaronder de AK-Partij, MHP, CHP en IYI Parti, verklaarden donderdag dat ze de VS in alle vastberadenheid veroordelen. Het politieke verlengstuk van de PKK, de HDP, sloot zich niet bij de oproep aan. HDP-parlementslid Ahmet Sik vierde het besluit van de VS met de tekst ‘Gol’.

Zowel de regeringscoalitie als de oppositie geven de regering de bevoegdheid om de nodige tegenreactie te geven op de Amerikanen, door wederkerig sancties in te stellen tegen de VS.

De VS wil dat de Turkse regering ingrijpt in de rechtsgang en Pastoor Brunson, die vastzit vanwege terreuraanklachten, buiten de rechtsgang om vrij laat gaan. Turkije zegt dat het niet wil ingrijpen in de rechtsgang in Turkije, omdat er serieuze aanklachten tegen de pastoor zijn, zoals het samenwerken met de terreurgroep PKK en FETÖ (Fethullahistische Terreurorganisatie).