Home Nieuws Turkije praat vandaag over deze ontroerende foto

Turkije praat vandaag over deze ontroerende foto

Heel Turkije sprak woensdag over die ene foto van een oude man die troost vindt in zijn kat, nadat zijn huis was afgebrand. Hoewel de brand onopzettelijk door eigen toedoen is ontstaan, springt de Turkse overheid bij. Het huis van oom Ali, zoals hij heet, zal worden gerepareerd. Tot die tijd zijn Ali Mese, zijn familie en zijn kat gasten van de provincie Bolu.

Advertentie

De 83-jarige Ali Mese keek hulpeloos toe hoe zijn huis tot op de bodem afbrandde, nadat hij zich door natte houtblokken genoodzaakt zag om benzine te gebruiken om het vuur in zijn huis aan te krijgen.

Zijn pogingen om het vuur aan te krijgen, liepen verkeerd af en leidden tot een explosie en vuur in de woonkamer dat zijn houten woning in de as legde. Buren die de ramp zagen voltrekken, waarschuwden meteen de brandweer en konden de man, zijn vrouw, zoons en kat net op tijd redden.

Mese, ogenschijnlijk in schok, werd gefotografeerd terwijl hij troost zocht bij zijn kat. Zijn 14 kippen in de kelder overleefden de brand niet.

De lokale autoriteiten hebben contact gelegd met de familie en zeggen ervoor te zorgen dat de familie voorzien zal worden in hun levensbehoeften. De presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin zei dat er voor oom Ali gezorgd zal worden. De Turkse minister voor familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya gaf te kennen dat het huis van oom Ali opnieuw opgebouwd zal worden en dat hij tot die tijd de gast is van de provincie Bolu.