Home Nieuws ‘Turkije overtreft VS in humanitaire hulp wereldwijd’

‘Turkije overtreft VS in humanitaire hulp wereldwijd’

Turkije heeft wereldwijd een enorme hoeveelheid humanitaire hulp verleend en heeft daarmee zelfs de VS ingehaald.

Advertentie

Fuat Oktay, hoofd van de Turkse hulporganisatie Rampen en Nood Management Autoriteit (AFAD), zei dat Turken door de geschiedenis heen bekend staan om hun liefdadigheid.

“Turkije reikt uit naar alle mensen die hulp nodig hebben en wordt bedankt voor haar hulp,” zegt Oktay.
Het VN rapport uit 2012 en 2013 waarin staat welke landen de meeste humanitaire hulp hebben verleend staan de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Turkije steevast bovenaan. “Maar als we kijken naar het Bruto Nationaal Product uit 2013, dan zien we dat Turkije procentueel de meest gulle gever is, wanneer het op humanitaire hulp aankomt”, zegt Oktay.

“Turkije is niet alleen actief in Syrië en Irak, maar ook in de Filippijnen, Bosnië, Servië, evenals in Gaza, Somalië en andere delen van Afrika,” voegde hij eraan toe.

Turkije zal een helpende hand blijven uitreiken aan onderdrukte volkeren, zegt Oktay, eraan toevoegend dat Turkije in 2016 de “World Humanitarian Summit”, een initiatief van VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon, zal gaan hosten.
“Turkije zal haar boodschap [over humanitaire hulp] aan alle staten en naties overbrengen op de top,” zei hij.

Turkije heeft miljoenen dollars aan humanitaire hulp in Syrië en Irak uitgegeven, maar ook aan andere landen die getroffen waren door crises en natuurrampen sinds 2012.
Het heeft veel landen ingehaald in termen van ‘humanitaire hulp gedistribueerd over de hele wereld’. Daarmee heeft Turkije zich sterk gemaakt voor de behoeftige mensen wereldwijd, ongeacht hun taal, religie, ras of sekte.

Turkije heeft de Syrische vluchtelingen omarmd die de burgeroorlog ontvluchtten, Palestijnen die lijden onder de Israëlische offensieven in Gaza, Yezidis in afwachting van hulp als gevolg van de opmars van ISIS [IS[ en Syrische Koerden die zijn gevlucht voor confrontaties tussen IS en YPG en PKK in de Syrische grensstad met Turkije, Kobani.

Wil jij dat Turkije toetreedt tot de EU?

View Results

Laden ... Laden ...