Home Nieuws Turkije onthult nieuwe auto

Turkije onthult nieuwe auto

Turkije onthult op vrijdag 27 december aanstaande de allereerste lokaal geproduceerde auto. De productie ervan wordt verricht door de Türkiye Otomobil Girisim Grubu, een consortium dat onder leiding van het Turkse ministerie van Industrie en Technologie zal opereren.

Advertentie

De minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, publiceerde 20 december alvast een tweetal foto’s van een bedekte auto. Via het officiële Twitteraccount @TOGG2022 worden sinds twee dagen iedere dag nieuwe details vrijgegeven van de auto, die de Turkse en Europese markt in 2022 moet veroveren.

Het ontwerp van de elektrische auto is uitgevoerd door het wereldberoemde Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina, dat eerder auto’s ontwierp voor grote merken zoals Ferrari, Maserati, Peugeot, Jaguar, Cadillac, Hyundai, Audi, Volvo en Ford. Het voertuig wordt ingeschaald in de categorie C-segment SUV’s en zal uitgerust worden met de nieuwste technologieën. De optimistische verwachting is dat de SUV het Turkse BBP (Bruto Binnenlands Product) zal versterken met 50 miljard EURO. Ook modellen in andere segmenten zullen beschikbaar zijn.

Op 25 december werd deze foto van de Turkse auto onthuld.