Home Nieuws Turkije – OM: “Frederike Geerdink maakt PKK-propaganda”

Turkije – OM: “Frederike Geerdink maakt PKK-propaganda”

Tegen de in Diyarbakır gevestigde journalist/opiniemaker/activist Frederike Geerdink is een proces gestart voor het maken van propaganda voor de terreurorganisatie PKK. De officier van justitie eist tussen de één en vijf jaar gevangenisstraf voor Geerdink.

Advertentie

Geerdink werd kort vastgehouden op 6 januari als onderdeel van een operatie in opdracht van de Openbaar Aanklager in Diyarbakır, nadat drie klachten waren binnen gekomen bij de politie in Ankara.

De 6e Hoge Strafhof heeft een aanklacht aanvaard, waarin de openbare aanklager zegt dat Geerdink propaganda voor de PKK maakt door het delen van vlaggen van de organisatie en de activiteiten van de terreurbeweging op sociale media.

Volgens de aanklacht pleitte Geerdink in haar getuigenis niet schuldig te zijn en ontkende dat ze berichten gedeeld zou hebben waarin ze de PKK prijst of berichten tegen de Turkse staat heeft gedeeld.

Om welke van haar artikelen het precies gaat, is onduidelijk. Lees ze zelf HIER, HIER, HIER, HIER, HIER, HIER of lees het artikel “Stop labelling PKK-fighters as terrorists” van haar hand.

Zelf was Geerdink nog niet op de hoogte van de aanklacht en moest het via de media vernemen. 
Frederike5
Frederike6

Lees ook ons ARTIKEL over haar aanhouding begin januari.

Vorig artikelOpinie: “Belevingsterrorisme”
Volgend artikelDoodsoorzaak heldin Tuğçe Albayrak vastgesteld in autopsierapport