Home Nieuws Turkije nog maar twee wedstrijden verwijderd van Wereldtitel

Turkije nog maar twee wedstrijden verwijderd van Wereldtitel

De Turkse voetbalploeg voor geamputeerden is na de verpletterende overwinningen op Amerika, Ierland en Rusland nog maar twee wedstrijden verwijderd van de wereldtitel.

Advertentie

Turkije walste afgelopen nacht over Rusland heen met 5-1 en staat de komende nacht tegenover Mexico in de halve finale. De wedstrijd begint om 3.00 uur Nederlandse tijd en wordt uitgezonden door TRT-Spor. De wedstrijd is ook te bekijken via internet (STREAMING).

Brazilië staat in de andere halve finale tegenover Angola. De winnaars uit beide wedstrijden zullen tegen elkaar uitkomen voor de wereldtitel.

De Turkse ploeg voor geamputeerden behoort tot de wereldtop in haar klasse. In 2017 won het team het Europees Kampioenschap nadat het Engeland wist te verslaan met 2-1. Turkije wordt aangevoerd door Gazi veteraan Osman Çakmak, die in 1997 zijn linkeronderbeen verloor door op een mijn van de terreurbeweging PKK in Sirnak te stappen. Na een jarenlange rehabilitatie opperde zijn commandant in 2008 dat hij zijn land op meerdere manieren kon dienen en zo geschiedde. Çakmak begon in dat jaar zijn voetbalcarrière voor het Turks nationaal elftal voor geamputeerden. In 2010, 2012 en 2014 wordt zijn team opeenvolgend derde op het WK. Ook dit jaar behoort Turkije weer tot de top 4 van de wereld.