Home Nieuws Turkije – “mediavoertuig FOX van Rupert Murdoch vernield”

Turkije – “mediavoertuig FOX van Rupert Murdoch vernield”

Turkije – Een voertuig van de particuliere zender Fox TV, eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, werd vandaag vernield door een onbekend persoon aan de voorzijde van het nieuwsgebouw in Ankara.

Advertentie

De vernieling vond plaats nadat Murdoch op Twitter schreef dat alle moslims “verantwoordelijk moeten worden gehouden totdat ze hun jihadistische kanker erkennen en vernietigen”. Dit deed hij na de aanslag op het Franse blad Charlie Hebdo, waarbij 12 mensen omkwamen.

Rupert Murdoch Tweet

De opmerkingen van Murdoch hebben stevige reacties opgeroepen bij onder meer Turkse regeringsfunctionarissen, die het een islamofobische opmerking vinden. Zelfs minister-president Ahmet Davutoğlu reageerde op de opmerkingen en maakte de vergelijking met de “collectieve straffen van Nazi’s”.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident in Ankara. De onbekende aanvaller rende weg nadat hij een steen door één van de ramen van het voertuig gooide.

De anchorman van Fox Tv’s primetime nieuws, Fatih Portakal, was een van de eersten die de Tweet van zijn baas Rupert Murdoch veroordeelde.

“Ik ben het oneens met de opmerkingen van de voorzitter van mijn bedrijf. Ik ben een moslim en ik weet dat terrorisme een misdaad tegen de mensheid is, ongeacht religie of ras,” zei Portakal via Twitter.

De nieuwste uitgave van het satirische Franse blad Charlie Hebdo is eerder vandaag verschenen in het Turkse dagblad Cumhuriyet, zonder de beeltenis van de profeet Mohammed.

Veel mensen uitten hun ongenoegen over het publiceren van Charlie Hebdo in een Turkse krant en verzetten zich ertegen in verschillende media en op Twitter.
De redactie van de krant Cumhuriyet krijgt uit voorzorgsmaatregelen extra politiebeveiliging.