Home Nieuws Turkije houdt oud-bestuurder Rotterdamse vereniging aan voor banden met terroristische organisatie

Turkije houdt oud-bestuurder Rotterdamse vereniging aan voor banden met terroristische organisatie

Turkije heeft een oud-bestuurder van de vereniging DEMNED aangehouden voor banden met de gewelddadige terroristische organisatie PKK. De vrouw zit sinds vrijdag samen met haar dochtertje van vijf maanden vast. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

De 31-jarige vrouw die niet de Turkse nationaliteit heeft, zou worden verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. DEMNED, dat voorheen onder de naam FEDKOM opereerde, bevestigt dat het gaat om de oud co-voorzitter. De Turkse justitie zegt dat DEMNED banden heeft met de terroristische organisatie PKK.

De vrouw zelf ontkent dat er sprake is van banden met de PKK, ook al afficheert de vereniging zich openlijk met het kopstuk van de terroristische beweging PKK, Abdullah Ocalan. Ze zegt dat DEMNED legaal is in Nederland en dat ze zich bezighield met culturele activiteiten zoals dans- en taallessen. Toen in 2012 een trainingskamp van de terreurorganisatie PKK werd opgerold op een camping in Zeeland, refereerde FedKom daar als een “Culturele bijeenkomst” aan. Vandaag is er consulaire bijstand geregeld voor de vrouw. Ook wordt de vrouw bijgestaan door een Nederlandse advocaat. De echtgenoot van de vrouw is afgereisd naar Turkije om zijn vrouw bij te staan.

Hoewel de vrouw ontkent dat DEMNED, voorheen FEDKOM, niets te maken heeft met de PKK, prijkt op de Facebookpagina van de vereniging een actie voor de veroordeelde terreurkopstuk Abdullah Ocalan. Bij een mars drie jaar geleden die mede is georganiseerd door FEDKOM, prijken openlijk symbolen van de gewelddadige terreurorganisatie PKK. Twee jaar geleden vluchtten volgens getuigenverklaringen sympathisanten van de terreurgroep PKK, die een Koerdische man mishandelden vanwege zijn sympathie voor de Turkse president, het pand in waar dezelfde vereniging is gevestigd.

Een video van de door DEMNED georganiseerde mars, waarbij PKK-symbolen zijn gebruikt:

Terror-propaganda in the streets of Rotterdam

Vechtpartij in Rotterdam tussen tegendemonstranten die tegen PKK-terreur zijn en mensen die het verheerlijken. Wat de NOS u niet liet zien: de eerste klappen in Rotterdam zijn uitgedeeld door sympathisanten van de terreurgroep PKK. Dat strookt immers niet met het beeld dat ze van de PKK willen indoctrineren bij het Nederlandse volk: het beeld van de agressor. Het beeld zoals op de Facebookpagina DEMNED (Voorheen FEDKOM) van deze propagandisten geschetst wordt van Turken die hen aan zouden vallen, strookt niet met wat er werkelijk is gebeurd. Op deze beelden is duidelijk te zien wie de eerste klap uitdeelt. Kijk en oordeel zelf over wie de waarheid vertelt en wie propaganda maakt voor een terreurorganisatie.

Geplaatst door Turkse Courant op Zaterdag 20 augustus 2016