Home Nieuws Turkije hoopt op vrede en stabiliteit in Iran, geen bemoeienis en manipulatie...

Turkije hoopt op vrede en stabiliteit in Iran, geen bemoeienis en manipulatie van buitenaf

DELEN

De Turkse president Erdogan heeft aan de telefoon met zijn Iraanse tegenhanger het belang benadrukt van vrede en stabiliteit in Iran. AK-Partij woordvoerder Mahir Unal zei gelijktijdig dat de problemen van Iran van buitenaf worden gemanipuleerd.

De twee leiders spraken over de protesten die in Iran gaande zijn sinds eind december.

Erdogan heeft het belang benadrukt van het behouden van vrede en stabiliteit in Iran. De Turkse president sprak ook lovend over de woorden van Rouhani die demonstranten opriep om zich aan de wetten van het land te houden wanneer ze hun recht om te demonstreren uitoefenen.

Rouhani zou tegen de Turkse president zijn hoop hebben uitgesproken dat de protesten binnen een kwestie van dagen beëindigd zullen worden. De anti-regeringsdemonstraties werden opgevolgd door pro-regering demonstraties. Sinds de demonstraties zijn begonnen zijn er 23 mensen om het leven gekomen, waaronder een politieagent en zijn meer dan 1.000 mensen gearresteerd.

Volgens AK-Partij woordvoerder Mahir Unal zouden de protesten in Iran van buitenaf gemanipuleerd worden door sommige globale machten, omdat ze invloed hebben uitgeoefend bij de totstandkoming of het vergroten van sociale en economische problemen. “Als je enkele problemen hebt, zullen die problemen die je ervaart gebruikt worden in het voordeel van je tegenstander. Deze problemen worden door hen gemanipuleerd. Op dit moment ervaart Iran serieuze manipulatie, wanneer we kijken naar verklaringen van Amerika, in het bijzonder van Trump“.