Home Nieuws Turkije haalt zieke Salih Kör op uit Nederland per ambulancevliegtuig

Turkije haalt zieke Salih Kör op uit Nederland per ambulancevliegtuig

De Turkse overheid heeft vandaag de 21 jarige Salih Kör, die aan AML Leukemie lijdt, per ambulancevliegtuig opgehaald uit Nederland om behandeld te worden in Turkije. Volgens de moeder van Salih zeiden artsen in Nederland dat ze niets meer voor Salih konden betekenen en stuurden ze hem daarom naar huis.

De moeder van Salih deed afgelopen weekend een oproep op sociale media om hulp te vragen voor de toestand van haar zoon, die thuis op de dood wachtte.

Mijn zoon van 21 die vol zit met levenslust wacht nu thuis op de dood. Hij zou nu in het ziekenhuis zijn, maar omdat de doktoren zeiden dat ze niets konden doen, hebben ze hem naar huis gestuurd. Er zijn ziekenhuizen in Turkije die mijn zoon kunnen opereren, maar door het coronavirus kunnen we nergens heen, en zijn er geen vluchten. Nu ben ik alleen thuis met mijn zoon. Hij kijkt mij in mijn ogen en vraagt om hulp. Als een moeder verteert mij dit van binnen,” aldus de moeder die haar smeekbede afgelopen weekend richtte aan de Turkse overheid en de Turkse president Erdogan.

Haar oproep vond gehoor bij de Turks-Nederlandse vrijwilligersorganisatie HTGV, Turkse parlementsleden Selman Oguzhan Eser en Recep Seker, de Turkse president Erdogan en de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca. Vandaag is Salih samen met zijn moeder door de Turkse ambassadeur Saban Disli in een ambulancevliegtuig in Rotterdam gezet om behandeld te worden in Turkije.