Home Nieuws Turkije getroffen door aardbeving

Turkije getroffen door aardbeving

Griekenland Turkije aardbeving
Links een gebouw in Turkije, rechts een gebouw op de Griekse eiland Samos na de aardbeving.

De stad Izmir aan de westkust van Turkije is vrijdag getroffen door een aardbeving van 6,6 op de schaal van Richter. Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er tenminste zes gebouwen in Bornova en Bayrakli ingestort. *UPDATE 1-11-2020 17:45 uur: Aan de gevolgen van de aardbeving zijn in totaal 64 mensen overleden en 930 gewonden gevallen. Bij 8 ingestorte gebouwen wordt nog gezocht naar overlevenden.* In Griekenland zijn er twee mensen overleden door de aardbeving.

Volgens de Turkse noodhulpautoriteit AFAD heeft de aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter plaatsgevonden in de Egeïsche Zee op zo’n 17 kilomter van de Seferihisar regio. In Bayrakli zijn er tot nu toe drie gewonden onder het puin vandaan gehaald.

Advertentie

Minister Soylu van Binnenlandse Zaken vlak na de aardbeving: “Tot dusver zijn er meldingen over zes gebouwen die in Bornova en Bayrakli zijn ingestort. In Usak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydin en Muugla zijn er buiten beschadigingen aan gebouwen nog geen meldingen gekomen van dodelijke slachtoffers“. *UPDATE 1-11-2020 17:45 uur: Aan de gevolgen van de aardbeving zijn in totaal 64 mensen overleden en 930 gewonden gevallen. Bij 8 ingestorte gebouwen wordt nog gezocht naar overlevenden.*

De burgemeester van Izmir, Tunç Soyer, zegt in een verklaring dat er aanwijzingen zijn dat er twintig gebouwen deels of geheel zijn ingestort en is er nog niets bekend over slachtoffers. In de Egeïsche Zee zijn er tot dusver zes naschokken geweest variërend tussen 4,1 en 4,8 op de schaal van Richter.