Home Nieuws Turkije geeft aangepast reisadvies af voor Duitsland, moslimhaat en racisme tieren welig...

Turkije geeft aangepast reisadvies af voor Duitsland, moslimhaat en racisme tieren welig in kielzog anti-Turkije retoriek Merkel-regime

Turken die woonachtig zijn in Duitsland of erheen willen reizen moeten op hun hoede zijn, volgens een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Moslimhaat en racisme tieren welig in het kielzog van de anti-Turkije retoriek door het Merkel-regime.

Advertentie

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Turken in Duitsland of Turken die ernaar willen afreizen, in een reisadvies gevraagd om alerter te zijn op gevaar.

Volgens het Turkse advies zouden Turkse burgers zich verantwoordelijk moeten gedragen wanneer ze geconfronteerd worden met racisme en verbale aanvallen in het door het Merkel-regime bestierde land waar racisme en neonazisme welig tiert.

Burgers worden geadviseerd om discussies met politieke inhoud, politieke bijeenkomsten en evenementen die worden georganiseerd door terreurbewegingen die vrij spel hebben in Duitsland, te vermijden. Volgens het ministerie zouden politiek leiders in Duitsland hun verkiezingscampagne vooral voeren op basis van anti-Turkije en anti-Turken retoriek en het blokkeren van EU-toetreding van Turkije. Burgers worden geadviseerd om verdere berichten van Turkse ambassades en consulaten in de gaten te houden.

De relaties tussen Turkije en Duitsland zijn recentelijk in de koelkast beland. Ankara weigerde Duitse politici om soldaten te bezoeken die gelegerd zijn op de militaire luchtmachtbasis Incirlik in Adana vanwege uitlatingen door Duitse politici van DIE LINKE, een partij die nauwe banden onderhoud met de terreurbeweging PKK, verantwoordelijk voor 40.000 doden. Ook duiken wapens die door Duitsland onder het mom van de strijd tegen ISIS naar Syrië zouden zijn gestuurd, op in Turkije bij de terreurbeweging PKK. Er is felle kritiek van Turken op deze Duitse wapenleveranties.

De Turkse overheid is ook kritisch op het Duitse regime omdat het geen serieuze stappen onderneemt tegen de terreurgroep PKK, die vrijelijk opereert in Duitsland, waar het openlijk propaganda-activiteiten ontplooit, rekruteert voor de gewapende strijd en financiering ophaalt. Hoewel de PKK vanaf 1993 al verboden is in Duitsland, heeft Berlijn geen serieuze maatregelen getroffen om de activiteiten van de terreurgroep dwars te zitten. Duitsland vangt ook 250 voortvluchtige FETÖ-leden op die zich hadden genesteld in Turkse diplomatieke kringen en het Turks leger, en na de gefaalde couppoging asiel aanvroegen bij het Merkel-regime. Volgens schattingen zouden tot wel 4.000 FETÖ-verdachten asiel hebben aangevraagd in Duitsland.

Moslimhaat en haat tegen vluchtelingen tieren welig in Duitsland, waar nazisme op de weg terug lijkt te zijn. Ook Turkse Duitsers zijn de laatste jaren het doelwit geweest van aanslagen door rechtsextremisten. Met haar meest recente houding in de verkiezingscampagne lijkt Merkel de moslimhaat en aanvallen tegen Turkse Duitsers te legitimeren. Hoewel het Merkel-regime de toetredingsgesprekken met Turkije definitief zegt te willen verbreken, voelt de EU daar niets voor, omdat het Turkije nog steeds beschouwt als een strategische bondgenoot en sleutelspeler in het tumultueuze Midden-Oosten.