Home Nieuws Turkije en Rusland begraven strijdbijl

Turkije en Rusland begraven strijdbijl

Turkije en Rusland hebben woensdag de strijdbijl begraven na een positief telefoongesprek tussen de Russische president Vladimir Putin en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Volgens een anonieme bron zouden Putin en Erdogan een “zeer positief” verlopen telefoongesprek hebben gevoerd. In het gesprek hebben beide presidenten de noodzaak onderstreept van samenwerking tussen beide landen in het aangezicht van politieke, economische en humanitaire catastrofes in de regio.

Advertentie

Woensdag heeft de Russische president Putin gebeld met de Turkse president Erdogan om hem en het Turkse volk te condoleren na de terreuraanslag in Istanbul. Het dodental daarvan is inmiddels opgelopen naar 41. Het begraven van de strijdbijl komt twee dagen na de brief van verzoening van de Turkse president Erdogan aan de Russische president Putin en de familie van een omgekomen Russische piloot, nadat spanningen tussen beide landen een hoogtepunt bereikten na het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig boven het Turkse luchtruim.

Na het neerhalen van het Russisch toestel, heeft het Kremlin sancties ingesteld voor Turkse voedselproducten, het visumvrij reizen tussen beide landen beperkt en pakketreizen naar Turkije verboden.

De twee presidenten hebben afgesproken om in contact te blijven met elkaar en spoedig een ontmoeting te plannen.

Press release Putin Erdogan
Bron: Twitter / Buzzfeed News / Borzou Daraghi.