Home Economie Turkije en Mexico meest aantrekkelijke markten voor investeerders in 2018

Turkije en Mexico meest aantrekkelijke markten voor investeerders in 2018

Photo: Bloomberg

Volgens een analyse van Bloomberg zijn Turkije en Mexico de meest aantrekkelijke markten om in te investeren in 2018, terwijl Aziatische markten onder de minst aantrekkelijke worden geschaard.

Advertentie

De analyse is uitgevoerd op basis van een reeks statistieken, waaronder groei, rendementen, rekening-courantpositie en activawaarderingen. Turkije en Mexico behoren volgens deze statistieken tot de top van de 20 opkomende economieën.

Volgens Fitch Ratings zou de Turkse economie zo’n 4,8% groeien in de komende vijf jaar. In het rapport “Investment and Demographics Key to EM Growth Potential” staat Turkije met haar groeiverwachting op de 3e plaats tussen de tien grootste opkomende markten in de wereld.

PricewaterhouseCoopers, een van ’s werelds grootste professionele dienstverleners, voorspelde in 2017 nog een enorme economische groei voor Turkije tot 2050. Turkije, dat nu op plek 14 staat, wordt volgens PWC de 11e economie van de wereld, vergelijkbaar met de economieën van Engeland, Frankrijk, Duitsland en Japan.