Home Nieuws “Turkije en Italië grote winnaars F-35 JSF onderhoud Europa”

“Turkije en Italië grote winnaars F-35 JSF onderhoud Europa”

Het Pentagon is begonnen met het toewijzen van [potentieel lucratief] logistiek ondersteuningswerk aan buitenlandse kopers van de F-35 Joint Strike Fighter. Als onderdeel van de “globale ondersteuning” van de JSF zijn Italië en Turkije geselecteerd als belangrijkste partners in onderhoud van de motoren en vliegtuigrompen voor de in Europa te vestigen F-35 vloot. Dat meldt National Defense Magazine.

Advertentie

Dit markeert de eerste stap in de toewijzing van een jarenlang proces in het uitbesteden van miljarden dollars aan toekomstige onderhoudswerkzaamheden, zei de “F-35 Program Executive Officer” en luchtmacht luitenant-generaal Christopher Bogdan.

Tijdens een persconferentie op 11 december kondigde Bogdan aan dat Italië was geselecteerd voor regionaal onderhoud, reparatie, revisie en upgradewerk voor alle in Europa gevestigde F-35 jets. Het Verenigd Koninkrijk fungeert als back-up leverancier, wanneer er extra capaciteit nodig is.

Turkije werd uitgekozen om zwaar motoronderhoud te verrichten, met Noorwegen en Nederland in de wachtrij om een deel van dat werk over te nemen twee tot drie jaar later.