Home Nieuws Turkije door naar kwartfinale WK na ruime overwinnning op Ierland

Turkije door naar kwartfinale WK na ruime overwinnning op Ierland

De Turkse voetbalploeg voor geamputeerden is na een zinderende achtste finale tegen Ierland door naar de kwartfinale van het WK in Mexico. De Europees Kampioen was al ongeslagen uit de poule gekomen en vordert nu gestaag richting de finale.

Advertentie

Het team van Ugur Ozcan opende in de 9e minuut de score met een goal van Serkan Dereli, terwijl vlak voor rust Seyhmus Erdinc de 2-0 behendig binnen tikte. In de tweede helft brachten Serkan Dereli en Savas Kaya in de 30e en 37e minuut de score naar 4-0.

Turkije behoort tot de wereldtop

De Turkse ploeg voor geamputeerden behoort tot de wereldtop in haar klasse. In 2017 won het team het Europees Kampioenschap nadat het Engeland wist te verslaan met 2-1. Turkije wordt aangevoerd door Gazi veteraan Osman Çakmak, die in 1997 zijn linkeronderbeen verloor door op een mijn van de terreurbeweging PKK in Sirnak te stappen. Na een jarenlange rehabilitatie oppert zijn commandant in 2008 dat hij zijn land op meerdere manieren kan dienen. Çakmak begon in dat jaar zijn voetbalcarrière voor het Turks nationaal elftal voor geamputeerden. In 2010, 2012 en 2014 wordt zijn team opeenvolgend derde op het WK.

Turkije komt morgennacht uit tegen Rusland in de kwartfinale van het WK en hoopt door te kunnen stoten naar de halve finale.