Home Nieuws Turkije: “Desinformatiecampagne over Turkse hulp Gaza”

Turkije: “Desinformatiecampagne over Turkse hulp Gaza”

In tegenstelling tot wat de Wereldbank in haar rapport schrijft over de gelden toegezegd op de Caïro conferentie aan de wederopbouw van Gaza na de apocalyptische verwoesting ervan door het Israëlisch leger, zegt Turkije dat het niet 0.52% van de in totaal beloofde 200 miljoen dollar heeft overgemaakt, maar dat Turkije voor de gestelde periode tot 2017 waarin het 200 miljoen hulp zou leveren reeds $ 76.3 miljoen aan hulp heeft geboden. Dat zegt Serdar Çam, voorzitter van TIKA (Turkse internationale samenwerking en ontwikkelingsagentschap).

Advertentie

“Alleen al in 2014 heeft Turkije 76,3 miljoen aan hulp geleverd in Gaza en tot oktober 2017 zal de totaal geleverde hulp $ 200 miljoen bereiken. Terwijl deze waarheden bekend zijn wordt er door sommige groeperingen die Israël niet durven bekritiseren een desinformatiecampagne gevoerd,” zegt Çam.

Turkije is een van de landen die de grootste moeite hebben gedaan om de wonden te verbinden na de vernietiging van de Gazastrook door Israël. Meer dan 2000 mensen, waaronder veel jonge kinderen, lieten het leven bij de verwoesting. In totaal 17.200 huizen, 73 moskeeën en 24 scholen werden compleet verwoest en duizenden andere gebouwen raakten ernstig beschadigd.

Çam herinnerde aan de toezegging op de Caïro conferentie dat de Turkse hulp van $ 200 miljoen verspreid geleverd zal worden over een periode van drie jaar en dat in januari de Palestijnse president met een verklaring naar buiten kwam dat tot dusver alleen Turkije heeft geholpen en het land daarvoor heeft bedankt.

Hij vervolgt “op dit moment staat de bouw van nieuwe appartementen in Gaza met een waarde van in totaal $ 20 miljoen in de wacht vanwege de illegale Israëlische blokkade en worden er gewonden af en aan gevlogen naar Turkije. Ook hebben we $ 1,5 miljoen aan medische hulpmiddelen geleverd en leveren we iedere dag voedsel en drinkwater aan Palestijnen die hun onderkomen hebben gezocht in scholen”.

Trivia:
– Nederland heeft een Bruto Binnenlands Product van $853,5 miljard op een bevolking van ongeveer 17 miljoen mensen.
Nederland zegde in totaal $ 15,3 miljoen aan hulp toe voor Gaza. 

– Turkije heeft een Bruto Binnenlands Product van $ 822,1 miljard op een bevolking van ongeveer 75 miljoen mensen. 
Turkije zegde in totaal $ 200 miljoen aan hulp toe voor Gaza. 

Harald Doornbos, tegenwoordig correspondent voor de rechtse blog ThePostOnline. Ook bekend van de lijkenpikkerij in Libië van de bezittingen van de familie Khaddafi:

Vorig artikelMilitanten verlaten IS door “complottheorieën”
Volgend artikelBritse politicus Robert Walter wordt Turks staatsburger