Home Nieuws Turkije deelt gratis maskers uit in strijd tegen coronavirus

Turkije deelt gratis maskers uit in strijd tegen coronavirus

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen deelt Turkije gratis maskers uit aan al haar inwoners die daar een aanvraag voor indienen. In Turkije is het sinds vorige week verplicht om beschermende maskers te dragen op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals in supermarkten.

De Turkse postbezorger PTT zal iedereen die zich aanmeldt via maske.epttavm.com voorzien van vijf maskers per week zonder daar enige kosten voor in rekening te brengen. Het besluit komt op aanwijzing van de Turkse president Erdogan en zal worden gecoördineerd door het Turkse ministerie van transport en het ministerie van volksgezondheid.

Turken jonger dan 20 jaar en ouder dan 65 jaar hebben geen recht op de maskers, omdat voor die leeftijdsgroepen al een lockdown geldt. De Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca maakte zondag bekend dat er al meer dan 1.000 patiënten zijn die een besmetting met het coronavirus hebben overleefd. Het dodental in Turkije is 574.

Eenheden verbonden aan het Turkse ministerie van Defensie produceren momenteel zo’n 1 miljoen maskers per week. Dat wordt binnenkort opgeschroefd naar 2.5 miljoen maskers per week.