Home Nieuws Turkije brengt terreurgoep PKK zware slag toe, Amerikaanse wapens aan YPG gebruikt...

Turkije brengt terreurgoep PKK zware slag toe, Amerikaanse wapens aan YPG gebruikt door PKK in Turkije

De Turkse Strijdkrachten hebben sinds donderdag een zware slag toegebracht aan de terreurbeweging PKK, nadat deze bij Hakkari Semdinli Turkije binnendrong en Turkse doelen aanviel. Bij de afgeslagen aanval is ook een wapen in beslag genomen die door de Amerikanen naar de Syrische tak van de PKK, de YPG, zijn gestuurd in de zogenaamde strijd tegen DAESH.

Advertentie

Bij de PKK-aanval in Semdinli zijn ten minste 8 mensen, Turkse militairen en Koerdische dorpsbewakers, om het leven gekomen. Bij verschillende operaties na de aanval ondersteund door bewapende drones en verkenningsdrones zijn er volgens Turkse media 55 terroristen uitgeschakeld, vier van hen prominenten op de Grijze Lijst van gezochte terroristen.

PKK-terroristen maakten gebruik van de slechte weersomstandigheden en gecamoufleerde paraplu’s om Turkije binnen te dringen. Bij de aanval in Hakkari Semdinli werden onder andere een AT-4 in beslag genomen, een wapen waarvan er 1.000 naar de terreurbeweging YPG zijn gestuurd in de zogenoemde strijd tegen ISIS. De terroristen probeerden het gebied te ontvluchten naar Noord-Irak, maar zijn met een succesvolle operatie uitgeschakeld.

Bij operaties na de aanval van PKK-terroristen in Hakkari Semdinli zijn in de vier verschillende gebieden Sirnak (11), Semdinli (34), Diyarbakir (1) en Tunceli (9) inmiddels 55 PKK-terroristen geneutraliseerd. Onder hen bevinden zich ook Hamza Güler, Besna Kartal, Ejder Yucedag en Remziye Bagirtan, die op de grijze lijst van gezochte terroristen stonden. Bij de operatie in Diyarbakir om een PKK-cel te ontmantelen kwam vrijdag ook een politieagent om het leven toen een terrorist handgranaten uit het appartement gooide. Vier andere agenten raakten gewond.

De PKK is verantwoordelijk voor 40.000 doden sinds haar opkomst en bekostigt haar operaties voornamelijk uit inkomsten verkregen door drugs- en mensenhandel, afpersing en andere illegale activiteiten. Europese landen zoals België, Duitsland en Nederland gedogen voor een deel de activiteiten van de terreurbeweging PKK die recentelijk nog doodsbedreigingen heeft geuit in de richting van Europese Turken. Met name Nederlandse en Belgische media schotelen nieuwsconsumenten een foutief rooskleurig beeld voor van de terreurgroep PKK.