Home Nieuws Turkije breidt rookverbod verder uit

Turkije breidt rookverbod verder uit

De Turkse minister van volksgezondheid, Mehmet Müezzinoğlu, heeft verklaard dat het framework omtrent roken in de publieke ruimtes gaat veranderen. Dat meldt de Turkse TRT op haar website.

Advertentie

Müezzinoğlu herinnerde aan de publieke voorzieningen waar nog wel gerookt mag worden “in één op de drie publieke voorzieningen mag er nu nog gerookt worden, maar wij willen dit percentage van 33% omlaag brengen naar 25% voor het einde van dit jaar”, zei hij.

De Minister van Volksgezondheid, gaf aan dat er niet meer gerookt zal worden op speelplaatsen, en in parken waar volwassenen bijeen komen, zullen er rookzone’s worden gecreëerd in een afgezonderd deel van het park. Daarnaast zullen er rookvrije zones zijn rondom ziekenhuizen, winkelcentra en moskeeen en mag er binnen een zekere afstand van deze publieke voorzieningen niet gerookt worden. Daarbuiten zal men gewoon mogen blijven roken.

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).