Home Nieuws Turken en Bosniërs schoonste handen van Europa, Nederlanders minst schone

Turken en Bosniërs schoonste handen van Europa, Nederlanders minst schone

CC: JakubMarian.com

Uit een wereldwijd onderzoek van onderzoeksbureau WIN / Gallup International blijkt dat Turken en Bosniërs de schoonste handen van Europa hebben, terwijl Nederlanders de minst schone handen hebben.

Uit een wereldwijd onderzoek van WIN / Gallup International, ” ‘s werelds meest toonaangevende bureau in marktonderzoek en opiniepeilingen” blijkt dat 65% van de ondervraagden in 64 landen het eens zijn over het feit dat je je handen met zeep hoort te wassen, terwijl 26% het daar enigszins mee eens is en 8% het daar niet mee eens is.

Binnen Europa scoort Bosnië en Herzegovina het hoogst waar 96% van de mensen hun handen met water en zeep wassen. In Turkije geeft 94% van de ondervraagden aan dat ze hun handen automatisch met water en zeep wassen, opgevolgd door Portugal en Griekenland waar 85% van de mensen hun handen met water en zeep zeggen te wassen.

Nederland scoort het slechtst in Europa. 50% van de ondervraagden in Nederland zegt zijn handen automatisch met water en zeep te wassen.

Voor het onderzoek werden 62.398 mensen ondervraagd en vond men aanzienlijke verschillen per regio. Mensen uit China en Japan gebruikten beduidend minder automatisch water en zeep (Respectievelijk 23% en 30%), terwijl mensen uit Saoedi-Arabië het vaakst hun handen wassen met zeep en water.

In Amerika zijn volgens het onderzoek Colombiaanse handen het schoonst, waar 93% van hen met water en zeep wast, terwijl slechts 32% van de Mexicanen zijn handen met water en zeep wast.


TRIVIA: De handdruk zorgt volgens onderzoekers van Aberystwyth University in Wales als geen andere begroetingsvorm met de handen voor de meeste bacterieoverdracht.
“De handdruk is een alledaags groet in veel culturen, maar het heeft de potentie te zorgen voor een directe overdracht van infectieuze organismen rechtstreeks tussen individuen,” zo stellen zij in het American Journal of Infection Control.
CC: JakubMarian.com

Bronnen: WIN/GALLUP, American Journal of Infection Control en JakubMarian.com.