Home Nieuws Turk racet tegen politiehelikopter: “Ik dacht als Sofuoglu tegen een F-16 racet,...

Turk racet tegen politiehelikopter: “Ik dacht als Sofuoglu tegen een F-16 racet, waarom niet?”

De Turkse man Alper Vurar twijfelde geen moment toen hij op weg van Tekirdag naar Istanbul een helikopter boven zijn auto zag. Hij moest en zou de helikopter inhalen. Zijn inspiratie? De motorkampioen Kenan Sofuoglu die het tegen een F-16 opnam. Het kwam hem op een boete van 470 lira staan en een anekdote die nog lang naverteld gaat worden.

Vurar reageert tegenover Turkse media: “Toen ik de helikopter zag werd ik enthousiast en ik racete. Kenan Sofuoglu heeft tegen een F-16 geracet, daar heb ik het van afgeleid. Ik dacht ‘Zou ik hem kunnen inhalen?’. Ik heb de helikopter ingehaald, maar het bleek een politiehelikopter. Ze hebben mijn foto genomen vanuit de helikopter en mijn snelheid vastgesteld. Een snellere politie-eenheid haalde me in en zette me aan de kant.”

Het kwam de Turkse automobilist op een boete te staan van 470 Turkse lira, nadat hij werd aangehouden door een politie-eenheid, net toen hij dacht dat hij de helikopter had ingehaald met 155 kilometer per uur. “Ik heb er niet zo op gelet of het een politie-helikopter was en dacht alleen maar aan hoe Kenan Sofuoglu tegen een F-16 had geracet,” aldus Vurar. De politieagent die Vurar aanhield kon hem een foto tonen die vanuit de politiehelikopter was genomen op het moment van de race.