Home Nieuws Tunahan Kuzu staat niet achter woorden Turkse president Erdogan

Tunahan Kuzu staat niet achter woorden Turkse president Erdogan

DELEN

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK heeft vandaag verklaard dat hij niet achter de woorden van de Turkse president Erdogan staat dat Nederland een land van nazi-overblijfselen en fascistisch is.

Kuzu deed zijn uitlatingen tegenover Rutger Castricum van de rechtse omroep POWNED die hem in de ochtend na de verkiezingsuitslag vroeg naar zijn standpunt over de uitspraken van de Turkse president. Erdogan sprak van fascisten en nazi-overblijfselen, nadat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken op ondemocratische wijze werd geweigerd om te landen, de Turkse minister van Gezinszaken werd uitgezet en demonstranten in Rotterdam met geweld uiteen werden gedreven. Kuzu neemt voor het eerst een standpunt in na de uitspraken van de Turkse president.

“Oprukkend xenofobisch nationalisme, racisme in Nederland is een probleem, maar natuurlijk is het niet zo dat alle Nederlanders fascisten zijn,” aldus Tunahan Kuzu tegenover POWNED. Op de vraag van Castricum of dit betekent dat Kuzu dus niet achter de uitspraken van de Turkse president staat, antwoordt hij dat hij er inderdaad niet achter staat.

(Kandidaat-)Kamerleden van DENK worden al sinds de oprichting van de partij lastiggevallen en gedwongen om standpunten in te nemen aangaande Turkije en uitspraken van politici in Turkije. De partij wordt zonder enig bewijs verweten de lange arm van Ankara te zijn. Zowel linkse als rechtse opiniemakers, journalisten en politici maken zich schuldig aan deze ongefundeerde beschuldigingen.

Kuzu vanaf minuut 2.00: